اینستاگرام مارکتینگ چیست؟ چرا بیزنس ها باید در اینستاگرام فعالیت کنند؟

اینستاگرام مارکتینگ نوعی بازاریابی در شبکه اجتماعی اینستاگرام محسوب شده و به برندها کمک میکند تا با مخاطبانشان در ارتباط باشند. بدیهی است هر چه ارتباط میان مخاطب و برند عمیقتر و صمیمانهتر باشد، میزان فروش و سود برند نیز بیشتر خواهد بود. اما سوال اینجاست که بازاریابی در اینستاگرام تا چه حد موثر بوده و ارزش سرمایهگذاری دارد؟
در ادامه برای پاسخ به این سوال، کمی آمار و ارقام داخلی و خارجی را با هم بررسی میکنیم. اگر شما هم صاحب کسب و کار بوده و در فضای اینستاگرام فعالیت میکنید و یا قصد ورود به آن را دارید، حتما این مقاله را تا انتها بخوانید. ما در این مقاله از آکادمی راه ، شیوههایی برای افزایش میزان فروش و کسب سود بیشتر به شما آموزش میدهیم.
اینستاگرام مارکتینگ چیست؟
شبکه اجتماعی اینستاگرام اولین بار در سال 2010 روی کار آمد و با ارائه امکانات اشتراکگذاری عکس به سرعت در میان کاربران محبوب شد. اما روند کاری اینستا در طی زمان تغییراتی را به خود دید که از جمله آنها میتوان به روی کار آمدن اهمیت متن، ویدئو، مارکتینگ کسب و کارها و … اشاره نمود. اینستاگرام مارکتینگ روشی نسبتا جدید در دنیای بازاریابی آنلاین است که به بیزنسها امکان برقراری ارتباط عمیق با مخاطب را میدهد. در این روش شما باید ارتباطی منطقی، منعطف و صمیمانه با مشتریان خود برقرار کنید. تا آنها به شما و کسب و کارتان اعتماد کرده و آمادگی دریافت اطلاعات بیشتر درباره خدمات و یا محصولاتتان داشته باشند. در این بین لازم است به نظرات مشتریان اهمیت داده و حتی تجربیاتشان را به دیگر مخاطبان به اشتراک بگذارید.
دیجیتال مارکتینگ اینستاگرام را به دو شیوه میتوان پیادهسازی کرد که عبارتند از:
- تولید محتوای کاربردی و اختصاصی در صفحه مربوط به کسب و کار
- تبلیغ کسب و کار از طریق اینفلوئنسرها و بلاگرهای اینستاگرام
اما بهترین روش، استفاده از هر دو این راهکارها در کنار هم و بر اساس یک برنامهریزی دقیق و حسابشده است.

آموزش صفر تا صد اینستاگرام مارکتینگ در چند قدم
اگر بخواهیم در چند قدم ساده به آموزش صفر تا صد اینستاگرام مارکتینگ بپردازیم، موارد زیر مهمترین نکات هستند:
- صفحه تجاری بیزنس خود را راهاندازی کنید.
- درباره محصولات، خدمات و دلایل نیاز مشتری به آنها، تولید محتوا کنید. (پست، ریلز و استوریهای جذاب تهیه کرده و به اشتراک بگذارید.)
- یک استراتژی دقیق و اصولی برای بازاریابی بیزنس خود در اینستاگرام طراحی کنید. (بهتر است تقویم محتوایی بسازید.)
- پیش از اجرای تبلیغ درباره مخاطب هدف به خوبی تحقیق کرده و مطابق با سلیقه آنها محتوای تبلیغاتی را بسازید.
- اطلاعات خود را درباره الگوریتمها و امکانات اینستاگرام و آپدیتها و تغییرات آنها همواره به روز نگه دارید.

انواع روش های بازاریابی در اینستاگرام چه هستند؟
حال که کمی درباره بازاریابی در اینستاگرام و اهمیت آن اطلاعات به دست آوردیم، بیایید به بررسی انواع روشهای آن بپردازیم:
1- بازاریابی محتوایی
مهمترین مورد از ترفندهای بازاریابی در اینستاگرام ، بازاریابی محتوایی است. در این روش شما باید بر اساس اصولی که در ادامه آموزش میدهیم، محتوایی درخور و منحصر به فرد در پیج خود به اشتراک بگذارید. محتوایی که در عین معرفی محصول یا خدمات شما، برای مخاطب نیز جذاب بوده و در او احساس نیاز به وجود آورد. برای موفقیت در این امر باید نکات زیر را دانسته و آنها را رعایت کنید:
- اینستاگرام بر پایه محتوای بصری فعال است. بنابراین شما باید تا میتوانید جذاب و زیبایی در محتوای بصری خود به وجود آورده و با مخاطب به اشتراک بگذارید.
- تولید محتوا را متناسب با مخاطب هدف خود انجام دهید. به عبارتی اگر یک پیج آشپزی دارید، محتوای شما باید درباره آشپزی باشد و نه لایف استایل زندگیتان.
- برای تولید محتوا به پلتفرم اشتراکگذاری توجه داشته باشید. به طور مثال برای اینستاگرام نباید محتوایی با کپشنهای طولانی تهیه کنید. بلکه باید تا جای ممکن اطلاعات را در قالب عکس و ویدئو ارائه دهید.
- یادگیری اصول بازاریابی محتوایی برای تمام صاحبین بیزنسهای فعال در اینستاگرام و ادمینهای پیجهای کاری یک ضرورت است.

2- دایرکت مارکتینگ
از دیگر روشهای بازاریابی اینستاگرام میتوان به دایرکت مارکتینگ اشاره کرد. این شیوه که جزو متدهای جدید هم محسوب میشود، بیشتر مناسب کسب و کارهای نوپا و تازهکار است. و اما روشهای اجرای دایرکت مارکتینگ:
- با ورود هر فالوور به پیج کاریتان، یک پیام خوشامدگویی برایش ارسال کنید. در این پیام به طور خلاصه کسب و کارتان را معرفی کرده و مخاطب را با محصولات یا خدمات خود آشنا کنید.
- به سراغ مخاطبانی بروید که در صفحه رقبای شما فعال هستند. (پستها را لایک کرده یا کامنت میگذارند.) سپس پیامی حاوی معرفی محصولات و ذکر اینکه خدماتی مشابه آنچه مخاطب پسندیده را ارائه میدهید، برایش ارسال کنید.
- در حالت سوم باید ارزش افزوده محصولات یا خدماتتان را در دایرکت به مخاطبان معرفی کنید. به طور مثال اگر در حوزه فروش آبرنگ فعالیت دارید، ویدئویی از آموزش نقاشیهای ساده اما جذاب با آبرنگ برای مخاطبان ارسال کنید.

3- کامنت مارکتینگ
یکی دیگر از روشهای دیجیتال مارکتینگ در اینستاگرام به شیوههای بازاریابی دیدگاه (Comment Marketing) باز میگردد. هدف از اجرای کامنت مارکتینگ افزایش نرخ تعامل در صفحه، معرفی برند به مخاطبان، افزایش اعتماد کاربران و نمایش محصول یا سرویس است. جهت بهرهمندی از این شیوه باید با مخاطبان زیر پستهای پیج بیزنسی خود ارتباط بگیرید. همچنین بهتر است در پیجهای دیگران نیز به معرفی کسب و کارتان بپردازید.
اصولی که رعایت آنها در کامنت مارکتینگ ضروری است:
- نظراتتان را در قالب لحنی مودبانه عنوان کرده و سپس محصول یا خدماتتان را معرفی کنید.
- زیر پستهای مرتبط با محصول یا خدماتتان، کامنت بگذارید.
- نکات نگارشی و املایی را در کامنتها حتما رعایت کنید.
- نیت و اهداف کاریتان را به طور صادقانه شرح دهید.

4- اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ نیز از روشهای کارآمد در بازاریابی اینستا گرام است که اغلب ما با آن آشنا هستیم. در این شیوه صاحب بیزنس از طریق اینفلوئنسر یا بلاگری که مخاطبان هدف او را دارد، شروع به تبلیغ صفحه کسب و کارش میکند. زیرا معمولا اینفلوئنسرها بر روی مخاطبانشان تاثیرگذار بوده و وقتی محصولی را معرفی میکنند، از سوی فالوورهایشان مورد استقبال قرار میگیرد.
اینفلوئنسر مارکتینگ را میتوان یکی از رایجترین و پربازدهترین شیوههای بازاریابی در بستر اینستا دانست. اما به شرط آنکه اینفلوئنسر درستی را انتخاب کرده و از هم راستا بودن سلیقه مخاطبانش با نوع محصولتان مطمئن باشید.

5- تبلیغات بازدیدی
از دیگر روشهای بازاریابی در اینستاگرام میتوان به تبلیغات بازدیدی اشاره کرد. این شیوه، زیرمجموعه اینفلوئنسر مارکتینگ است با این تفاوت که به ازای تعداد بازدید پست یا استوری تبلیغاتی هزینه میپردازید. در واقع شما یک پست یا استوری تبلیغاتی آماده میکنید تا در صفحه اینفلوئنسر یا بلاگر موردنظر منتشر شود. حال به ازای هر 1000 بازدید، مبلغی را به عنوان هزینه پرداخت میکنید.
6- برگزاری لایو
اینستاگرام امکانات مختلفی را در اختیار حسابهای کاربری گذاشته تا با مخاطبانشان در ارتباط باشند. یکی از این امکانات، لایو است. شما میتوانید در لایو به صورت جامع و کامل خدمات یا محصولاتتان را پرزنت کنید. البته باید برای آن برنامهریزی کرده و پیش از شروع زمانش را به اطلاع مخاطبان برسانید. تا افراد بتوانند در موعد مقرر به لایو شما آمده و از اطلاعاتی که ارائه میدهید بهره ببرند.

7- برگزاری مسابقات
برگزاری مسابقات اینستاگرامی نیز که معمولا به صورت مشترک میان چند بلاگر یا صفحه بیزنسی اجرا میشود، یک راهکار بازاریابی است اما این روش اخیرا از سوی اینستاگرام منسوخ شده و میتواند به پیج شما آسیب بزند. به همین منظور توصیه میکنیم از آن استفاده نکنید.
چرا اجرای اینستاگرام مارکتینگ مهم است؟
فعالیت در شبکه اجتماعی اینستاگرام فرصتی طلایی برای کسب و کارها (بخصوص کسبوکارهای کوچک) است. آنها میتوانند در این شبکه اجتماعی برندسازی کرده و خود را به مخاطبان بیشتری معرفی کنند. تا در کنار حفظ مشتریان قدیمی، مشتریان جدیدتری جذب کرده و به درآمد و سود بالاتری دست یابند. اما سوال اینجاست که اجرای روشهای اینستاگرام مارکتینگ تا چه حد مهم است؟ آیا واقعا این شبکه اجتماعی راهی برای موفقیت بیزنسهاست؟ برای پاسخ به این سوالها، آمار و ارقام زیر را مطالعه کنید:
- 11 درصد از کاربران آمریکایی از اینستاگرام خرید میکنند.
- تقریبا 130 میلیون کاربر در ماه روی پستهای فروشگاهی کلیک میکنند.
- 81 درصد مردم اذعان داشتند اینستاگرام به آنها کمک میکند تا درباره محصولی اطلاعات کسب کنند.
- 83 درصد از مردم، با یک محصول یا خدمت جدید از طریق اینستاگرام آشنا شدند.
- 62 درصد مردم میگویند با مشاهده کاربردهای یک محصول یا خدمت در استوری اینستاگرام، بیشتر به آن علاقمند شدند.
- 72 درصد مردم اعلام کردند با مشاهده یک محصول در اینستاگرام آن را خریدهاند.
بر اساس این آمار درمیابیم اینستاگرام تنها شبکهای برای خوشگذرانی یا به اشتراک گذاشتن عکس از تفریحات نیست. بلکه این فرصتی است که همیشه و در تمام طول عمر به دنبال آن بودیم. چرا از این فضا استفاده نکرده و بیزنس خودمان را به کمک آن برندسازی نکنیم؟

اینستاگرام مارکتنیگ چه مزایایی برای کسب و کارها دارد؟
اگر هنوز هم برای صرف زمان و سرمایهگذاری روی اینستاگرام مارکتینگ تردید دارید، ادامه این مطلب را از دست ندهید. ما در ادامه به بررسی مزایای بازاریابی در اینستاگرام برای کسب و کارها پرداختیم:
۱- معرفی و برندسازی درباره بیزنس
اینستاگرام به شما این امکان را میدهد تا بیزنس خود را در یک فروشگاه آنلاین به مخاطبان معرفی کنید. شما میتوانید در این فضا برندسازی کرده و کسب و کارتان را در ذهن و یاد مشتریانتان ماندگار کنید.
2- برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان
هر چه ارتباط میان یک بیزنس با مخاطبانش بیشتر، عمیقتر و صمیمانهتر باشد، آنها راحتتر اعتماد کرده و به مشتری وفادار شما تبدیل میشوند. اینستاگرام به واسطه نوع فعالیتش، امکان برقراری این ارتباط عمیق را به شما میدهد. پس از آن استفاده کرده و با ایجاد پیوندهای ارتباطی صمیمی با مخاطبان به درآمد و سود بیشتر دست یابید.

3- کسب اعتبار بیشتر در بازار
امروزه شاهد گسترش تمایل افراد به استفاده از اینستاگرام و حضور در آن هستیم. فعالیت در این فضا کسب و کار شما را بیش از گذشته به مخاطب معرفی کرده و موجب کسب اعتبار بیشتر در بازار میشود.
4- افزایش رتبه سئو در گوگل
شاید باورتان نشود اما با ثبت صفحه تجاری خود در اینستاگرام میتوانید رتبه سئو سایتتان در گوگل را هم ارتقا دهید. تنها کافیست لینک سایت را در بایو پیج گذاشته و از مخاطبان بخواهید به وبساییتان سر بزنند. با این کار ترافیک ورودی شما افزایش قابل توجهی یافته و میتوانید رتبه بهتری در صفحه نتایج گوگل به دست آورید.

۵- کاهش هزینه های مدیریت بیزنس
یکی دیگر از مزایای اینستاگرام مارکتینگ برای کسب و کارها، کاهش هزینههای مدیریتی است. با این روش شما به مخاطبان هدف خود دسترسی راحتتری داشته و نیاز به تبلیغاتهای گران در سطح شهر ندارید. بلکه با هزینههایی بسیار کمتر میتواند مستقیما افرادی را که الگوی مصرفی مشابه خدمات و محصولاتتان دارند، به سوی پیج تجاری خود جذب کنید. البته برای رسیدن به این نتیجه باید ممارست داشته و زود دست از کار نکشید.
۶- امکان اشتراک گذاری جزئیات درباره محصول
اگر یک صفحه اینستاگرامی برای کسب و کارتان راهاندازی کنید، میتوانید در آن جزئیات بیشتری درباره محصول یا خدماتتان به مخاطب عرضه کنید. جزئیاتی که به شناخت بهتر درباره کاربردهای محصول شما انجامیده و کاربران را به خرید ترغیب کند.
۷- اطلاع رسانی کمپین ها
از دیگر مزایای اینستاگرام مارکتینگ در ایجاد بستری مناسب برای اطلاعرسانی درباره کمپینهاست. شما در این فضا میتوانید درباره تخفیفها، جشنوارهها، اتفاقات مهم بیزنس و … با مخاطبان صحبت کنید.
۸- پشتیبانی و خدمات دهی بهتر به مشتریان
داشتن یک حساب بیزنسی برای کسب و کار این امکان را به شما میدهد تا ارتباط بهتری با مشتریان داشته باشید. در نتیجه میتوانید فضایی مناسب برای پشتیبانی و خدماتدهی به مشتریان تدارک دیده و به سوالات آنها سریعتر پاسخ دهید. هر چه خدمات شما در پشتیبانی بهتر و جامعتر باشد، مشتری احساس رضایت بیشتر کرده و احتمال خرید مجدد او نیز بیشتر میشود.

بازاریابی اینستاگرام مناسب چه کسب و کارهایی است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم بازاریابی اینستاگرام نه تنها برای همه کسب و کارها مناسب است، بلکه یک ضرورت هم میباشد. هیچ فرقی نمیکند که شما یک مغازه لوازم التحریر دارید یا یک کارخانه تولیدکننده لوازم تحریر. پزشک هستید یا مدیر یک کلینیک بزرگ میباشید. مهم این است که به خوبی در این فضا فعالیت کرده و بتوانید به مخاطبان هدفتان دست یابید.

نکات مهم در پیاده سازی استراتژی اینستاگرام مارکتینگ
رقابت در فضای اینستاگرام روز به روز شدیدتر شده و قطعا برای موفقیت در این گود باید برنامهریزی دقیقی داشته باشید. متاسفانه بسیاری از بیزنسها نسبت به این مهم توجهی نداشته و بدون هیچ استراتژیای کار خود را شروع میکنند. که این مسئله منجر به شکست و ناامیدی آنها از ادامه روند فعالیتشان میشود. شما این اشتباه را نکنید و با تعیین استراتژی اینستاگرام مارکتینگ مسیر موفقیتتان را هموار کنید. در ادامه نکات مهم در این زمینه را گوشزد میکنیم:
۱- تعیین اهداف حضور و فعالیت در اینستاگرام
پیش از شروع هر کاری، اهداف خود را برای شروع فعالیت در اینستاگرام مشخص کنید. شما باید بدانید چرا در این فضا هستید؟ پاسخ دقیق به این سوال کمک میکند تا سرمایه خود را به درستی تقسیم کرده و از هدر رفت بودجه و زمانتان پیشگیری کنید.
اهداف شما میتوانند مربوطه به فروش بیشتر، معرفی بهتر برند، اشتراکگذاری نمونه کارها، آشنایی مخاطبان با کاربردهای محصولات و … باشند.

۲- شناسایی مخاطبان هدف بیزنس
هر بیزنسی بسته به نوع فعالیت و محصولات یا خدماتی که ارائه میدهد، گروهی از مخاطبان را هدف قرار داده است. مهم است که بدانید مخاطبان هدف شما چه افرادی هستند تا محتوایی مناسب برای آنها ارائه دهید. در ادامه همین مقاله با راهکارهای شناسایی مخاطب هدف بیشتر آشنا میشویم.
۳- تجزیه و تحلیل رقبا
سومین نکتهای که برای چیدن استراتژی اینستاگرام مارکتینگ باید اجرا کنید، تجزیه و تحلیل رقباست. این که بدانید آنها چه محتوایی به اشتراک میگذارند؟ چطور با مخاطبان صحبت میکنند؟ پستها و استوریها را در چه زمانی بارگذاری میکنند؟ چه رنگهایی را بیشتر مورد استفاده قرار میدهند؟ چه کپشنهایی مینویسند؟ چه هشتگهایی بیشتر استفاده میکنند؟
هر چه اطلاعاتتان درباره رفتار رقبای حرفهای با مخاطب هدف بیشتر باشد، بهتر میتوانید شرایط را مدیریت کنید.

۴- اکانت بیزنسی بسازید!
در اینستاگرام دو نوع اکانت کاربری میتوان ساخت: اکانت شخصی و اکانت بیزنسی. شما برای معرفی کسب و کارتان باید اکانت بیزنسی بسازید. متاسفانه بسیاری از صاحبین کسب و کار به دلایل نامعلوم از حسابهای شخصی استفاده میکنند و حتی آن را در حالت پرایوت قرار میدهند. این کار مانع از دسترسی به ابزارهای آنالیز اینستاگرام شده و حتی شما را از رقابت هشتگها نیز باز میدارد.
برای ساخت اکانت بیزنسی باید مطابق روال زیر عمل کنید:
- وارد بخش Settings شوید.
- گزینه Account را کلیک کنید.
- روی Switch to Professional Account بزنید.
- حال یک اکانت بیزنسی دارید.
پس از ساخت اکانت بیزنسی باید آن را تکمیل کنید که در این بخش بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- یک بایو برای معرفی پیجتان بنویسید که شامل 150 کاراکتر باشد. بهتر است به نام محصول یا سرویسهای کسب و کارتان اشاره کنید.
- عکسی مرتبط با بیزنس و جذاب برای پروفایل انتخاب کنید. بهتر است سایز آن 110 در 110 پیکسل باشد.
- اگر وبسایت دارید، لینک آن را در بایو پیج قرار دهید.
- از امکانات حساب بیزنسی اینستاگرام استفاده کنید. موضوع کسب و کار را مشخص کرده و دکمه اطلاعات تماس و فراخوانها را فعال کنید.
۵-ترسیم نقشه راه برای تولید محتوای کاربردی
در دنیا اینترنت، محتوا تنها پادشاه زمان است. پس برای فعالیت در این بستر باید همیشه برنامهای مشخص و حسابشده برای تولید محتوا در نظر بگیرید. شاید با خود بگویید، اینستا یک پلتفرم بصری است و نیاز به محتوای متنی ندارد. اما سخت در اشتباهید! بدون کپشن نویسی درست و اصولی، شما هرگز در میدان رقابت اینستاگرام پیروز نخواهید شد.
برنامه و نقشه تولید محتوا را بر اساس رفتار و سلیقه مخاطب هدف تنظیم کنید. شما باید تلاش کنید در محتوای خود، اهداف و مزیتهای کسب و کارتان را به مخاطب معرفی کنید. علاوه بر این باید محتوایی صمیمانه و دوستانه تهیه کنید تا مخاطب با شما ارتباط بهتری برقرار کند.

۶- صرف زمان برای برندسازی در اینستاگرام
یکی دیگر از نکات مهم در تعیین استراتژی اینستاگرام مارکتینگ ، برندسازی در این فضاست. شما باید زمان و هزینه کافی برای این کار در نظر گرفته و از کنار آن ساده نگذرید. سعی کنید برای برندتان یک هویت ساخته و آن را در ذهن مخاطب ماندگار کنید. شما باید بدانید ارزشهای برندتان چیست و آنها را به مخاطب ارائه کنید. برای برندتان یک روایت بسازید و آن را در قالب پستها و استوریها به مخاطب معرفی کنید. بگذارید افراد با شما همراه شده و بتوانند فضاسازی کنند.
چرا برندسازی در اینستاگرام با اهمیت است؟
برندسازی در اینستاگرام کار سادهای نیست و باید برای موفقیت در آن از مشاوران کمک بگیرید. اما به طور کلی با رعایت 4 مرحله زیر میتوانید تا حدودی در این مسیر موفق عمل کنید:
- پیامهای مرتبط با اهداف و مزیتهای برندتان را به طور منسجم در قالب پست، استوری و … ارائه دهید.
- متون و نوشتههایتان را با فونتهای ثابت و مشخص در صفحه بگذارید.
- تصاویر اختصاصی خود را تهیه کرده و در صفحه به اشتراک بگذارید. بهتر است این تصاویر یک مشخصه مرتبط با هویت برند داشته باشند.
- زمان مشخصی برای انتشار پستها و استوریها در نظر بگیرید.

۷- تنظیم تقویم محتوایی
یکی دیگر از نکات مهم در استراتژی اینستاگرام مارکتینگ ، تنظیم کردن تقویم محتوایی است. با این کار زمان انتشار پستها و استوریهای پیج مشخص شده و یک استمرار در به اشتراکگذاری محتوا با مخاطب دارید. هر چه عملکرد شما در انتشار محتوا، منظمتر و مستمرتر باشد، موفقیت بیشتری در فضای مارکتینگ اینستاگرام به دست خواهید آورد.
برای تنظیم تقویم محتوایی میتوانید از ابزارهایی مانند ترلو، گوگل شیت، اکسل و … استفاده کنید. سپس این تقویم را با دیگر اعضای سازمان به اشتراک بگذارید تا فعالیتها مطابق روال برنامه پیش بروند. به این ترتیب همیشه زمان کافی برای تهیه محتوا و حرکت با ترندهای پیش رو خواهید داشت.

۸- افزایش تعداد فالوورهای اینستاگرام
از دیگر مواردی که اینستاگرام مارکتینگ بسیار موثر است، افزایش تعداد فالوورهای پیج است. هر چه مخاطب پیج کاری شما بیشتر باشد، تعاملتان با مخاطب نیز بیشتر بوده و در نتیجه الگوریتمهای اینستاگرام توجه بیشتری به شما خواهند داشت. اما باید بدانید افزایش فالوور نیاز به زمان و انرژی جدی دارد تا نتیجه مطلوب را به همراه داشته باشد.
راه های افزایش فالوور اینستاگرام چیست؟
برای افزایش فالوورهای اینستاگرام باید از روشهای زیر استفاده کنید:
- نام کاربری ساده و مرتبط با موضوع پیج انتخاب کنید تا به راحتی قابل سرچ و جستجو باشد.
- بیوگرافی پیج را کامل کنید تا افراد با ورود به صفحه شما، اطلاعات موردنیازشان را در یک نگاه به دست آورند.
- پیش از درگیر کردن مخاطبان با پیج، حداقل 10 تا 15 پست جذاب در صفحه به اشتراک بگذارید.
- پیجهای مربوط به تجرات خود را در اینستاگرام دنبال کنید. این کار، نوعی معرفی شما به دیگر مخاطبان کسب و کارتان میباشد.
- با پیجهای فعال در حوزه کاری خود، تعامل داشته باشید. این بهترین راه برای جلب توجه مخاطبان به پیج شماست.
- دیگر افراد را تشویق کنید تا محتوای شما را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند.

۹- تبدیل فالوورها به مشتری
یکی از معیارهای سنجش موفقیت یک کسب و کار در فضای اینستاگرام، توانایی تبدیل فالوورها به مشتری است. برای این کار باید با فالوورهای خود تعامل داشته و آنها را به خرید تشویق کنید. بهترین شیوه برای تبدیل فالوورها به مشتری استفاده از پستهای تبلیغاتی و تعاملی در کنار یکدیگر است. شما باید در این پستها، محصولات جدیدتان را به مخاطبان معرفی کرده و از مزیتهای آنها صحبت کنید. حتی بهتر است برای آنها تخفیف و خدمات ویژه هم در نظر بگیرید.
اگر وبسایت دارید بهتر است لینک آن را در بیو پیج و حتی استوریهای خود به کاربران ارائه کنید. تا از این طریق فالوورها را به صفحه سایت خود هدایت کرده و آنها را به مشتری تبدیل کنید.

اصول بازاریابی در اینستاگرام چه هستند؟
اگر قصد استفاده از اینستاگرام برای معرفی کسب و کار و رسیدن به درآمد بیشتر را دارید باید با اصول بازاریابی در اینستاگرام آشنا باشید. در ادامه این اصول را با هم میخوانیم:
۱- ظاهر پیج اهمیت زیادی دارد!
این که ظاهر صفحه اینستاگرام کسب و کار شما چه نمایی دارد و چطور با مخاطب ارتباط میگیرد، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای ایجاد یک ظاهر زیبا و چشمنواز در پیج بیزنس باید تصویر پروفایل، کاور هایلایتها، پستها و … را از نظر رنگبندی و المانها مشابه هم انتخاب کنید.

2- از insights اینستاگرام استفاده کنید!
اگر پیج خود را در حالت بیزنسی قرار دهید به آمار و اطلاعات بیشتری درباره صفحه و کاربران خود دسترسی خواهید داشت. اطلاعاتی نظیر جنسیت مخاطبان، زمان آنلاین بودن آنها، تعداد دفعاتی که به لینک وبسایت مراجعه کردند و … . با توجه به این آمار میتوانید استراتژی اینستاگرام مارکتینگ بلندمدتی برای خود طراحی کنید. سپس به صورت هفتگی و ماهانه این آمار را مجددا بررسی کنید تا روند تاثیرگذاری استراتژیهایتان را ارزیابی کنید.

3- زمان مناسب برای پست ها در نظر بگیرید!
یکی از امکانات insight صفحات تجاری این است که در آن اطلاعاتی نظیر زمان آنلاین بودن مخاطبانتان به دست میآورید. با توجه به این اطلاعات میتوانید بهترین زمان برای به اشتراک گذاشتن پستهای جدیدتان را پیدا کنید. این کار به افزایش آمار تعامل مخاطبان با پستهای شما کمک زیادی میکند.

4- محتوای منحصر به فرد به اشتراک بگذارید!
محتوایی که در صفحات تجاری خود با مخاطبان به اشتراک میگذارید باید منحصر به کسب و کار شما باشد. کپی کردن محتوا از دیگر پیجها کاری غیرحرفهای بوده و میتواند اعتماد مخاطب را از شما سلب کند.
5- مخاطبان را به تولید محتوا درباره بیزنستان تشویق کنید!
تولید محتوا توسط کاربر یا همان UGC، بیشترین تاثیر را در نگاه مخاطبان جدید میگذارد. بنابراین باید برنامهای جذاب برای بهرهمندی از محتوای تولید شده توسط کاربر داشته باشید. شرکت کاله، کمپینی با این هدف راهاندازی کرد که در آن مشتریان عکسهای خود را با محصولات کاله و با #سولاته_باهامه به اشتراک میگذاشتند. این کمپین نتایج رضایتبخش و موفقی برای کاله به همراه داشت.

6- از هشتگ ها هوشمندانه استفاده کنید!
هشتگ را میتوان یکی از قدرتمندترین ابزارهای بازاریابی در اینستاگرام دانست. زیرا اغلب کاربران با استفاده از هشتگها به جستجوی پستها و استوریهای مرتبط با یک موضوع میپردازند. شما با استفاده از هشتگهای درست میتوانید مخاطبان زیادی را به سوی صفحه خود هدایت کنید. البته به همان اندازه که استفاده از هشتگ مناسب و مرتبط برای شما کارآمد است، استفاده از هشتگهای نامرتبط و صرفا پربازدید میتوانید به پیج شما آسیب بزند. پس در انتخاب آنها وسواس به خرج داده و حتما از هشتگهای مرتبط با محتوای صفحه و پست استفاده کنید.
گاهی میتوانید یک هشتگ اختصاصی برای صفحه خود در نظر گرفته و از طریق آن با مخاطبانتان ارتباط بگیرید. یا حتی کمپینهایی با هشتگهای جذاب طراحی کرده و کاربران را به استفاده از آنها تشویق کنید.

7- با مخاطب ارتباط برقرار کنید!
ارتباط خود را با مخاطبانتان در بخش دایرکت، کامنت پستها و حتی گذاشتن سوالات مختلف در استوری حفظ کنید. بهتر است این ارتباط را بیابین صمیمیت و رسمی بودن حفظ کنید. به عبارتی نه آنقدر صمیمی شوید که احساس عدم امنیت در مخاطب ایجاد شود. و نه آنقدر رسمی که فرد حس خوبی از ارتباط با شما نداشته باشد.
سخن پایانی
امروزه بیش از 25 میلیون کاربر ایرانی در اینستاگرام فعال هستند. بنابراین نمیتوان تاثیر این شبکه اجتماعی محبوب بر تصمیمگیری افراد را نادیده گرفت. اینجاست که کسب و کارها برای رسیدن به فروش بیشتر و جذب مشتری بالقوه باید به سراغ اینستاگرام و فعالیت در آن بیایید. زیرا اینستاگرام به یک جزء جداییناپذیر از زندگی افراد تبدیل شده و فعالیت در آن میتواند شانس شناسایی شما توسط مخاطب را بالاتر ببرد. اینستاگرام مارکتینگ راهکاری مطمئن برای موفقیت بیزنسها در فضای رقابتی اینستاگرام و رسیدن به درآمد بیشتر است.
اگر شما هم رویای کسب درآمد از اینترنت را دارید اما هنوز شروع نکردید، پیشنهاد میکنیم دوره رایگان ورود به مسیر کسب و کار را مشاهده کنید. اما اگر شروع کردید اما در میانه راه دچار تردید شدید و یا نمیدانید چه مهارتهایی باید بیاموزید، شرکت در دوره کسب درآمد از اینترنت آکادمی راه برایتان ضروریست.
سوالات متداول:
1- چه شیوههایی در اینستاگرام مارکتینگ وجود دارد؟
روشهای اینستاگرام مارکتینگ عبارتند از:
– بازاریابی محتوایی
– دایرکت مارکتینگ
– کامنت مارکتینگ
– اینفلوئنسر مارکتینگ
– تبلیغات بازدیدی
– برگزاری لایو
– برگزاری مسابقات
که در مقاله فوق تمام این موارد را به طور کامل توضیح دادیم.
2- مهمترین نکات در اجرای استراتژیهای بازاریابی اینستاگرام چیست؟
برای اجرای صحیح استراتژیهای بازاریابی اینستاگرام باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. مواردی از قبیل بررسی رقبا، رفتار مخاطب، بیزنسی کردن پیج، چیدن تقویم محتوایی اصولی، برندسازی در اینستا و … . برای درک بهتر این موارد بهتر است مقاله بالا را به طور کامل مطالعه کنید.
3- اینستاگرام مارکتینگ چه مزایایی برای بیزنسها دارد؟
با اینستاگرام مارکتینگ، کسب و کارها میتوانند برندشان را به مخاطب معرفی کنند. اعتبار بیشتری در بازار به دست آورند. ارتباط اصولی با مخاطب داشته باشند. رتبه سئو خود را ارتقا دهند. هزینههای مدیریت بیزنس را کاهش دهند و …
دیدگاهتان را بنویسید